"Karlsøyværingan sine egne antikke vev, søm, møbel og snurrepiperier 21. februar til 20. april 2015

..................................................................................................................................................

Utstillingen presenterer som tittelen antyder antikke vev, søm, møbel og snurrepiperier fra forskjellige Karlsøyhjem. Her finner du alt fra sertifiserte Munch reproduksjoner til unike eldre sømteknikker, vevarbeider, bilder, antikke møbler m.m. Alt presentert kunstnerisk i Galleri Carlsø sine lokaler.

Galleri Carlsø inviterer alle med interesse for eldre kvalitetsgjenstander om å besøke utstillingen som varer fra 21. februar til 20. april 2015.

Utstillingen åpner lørdag 21. februar kl. 18:00

Du bor i historiske omgivelser på Karlsøy Prestegård Gjestehus når du besøker Karlsøya.  www.karlsoya.no 

Velkommen til en antikk og meningsfull utstilling.....

Galleri Carlsø

KARLSØYKUNSTNERE PÅ GALLERI CARLSØ 1.11.14 - 1.2.15

Forblåst Hanne Nilsen

KARLSØYKUNSTNERNE
Hanne Nilsen - Asbjørn Unor Forsøget
Synvis G. Nordin - Berit M. P. Wind
presenterer sin kunst på Galleri Carlsø førstkommende lørdag 1.11. 14.

Musikk:
"The Bluesy Frogs" (Bjarkøya)
"Karlsøya Live" (Karlsøya)
m.m............

Tidspunkt: kl. 20:00
Ingang: Kr. 50,-

VELKOMMEN..........

Gallri Carlsø - Harald Enge (Foto) "Bilder fra Karlsøy Kommune"" fra fredag 5. september kl. 19:00

Sandvika Karlsøya

Klikk på overskrift for CV

SteinBeatles

GALLERI CARLSØ 2014

I år var vi så heldig å kunne presentere den berømte/berykta kunstneren Karl Gustav Gjertsen fra Lofoten/Narvik som Festivalkunstner.

Gjertsen er humorist, grafiker, artist, skulptør og musiker og er bl.a. kjent fra TV serien «Du skal høre mye» fra Rorbua, Tromsø. Hans grafikktegninger «Det bor et troll i Sonja» og «Bassist Leninist» representerer litt av essensen i hans «rare» kunstner-univers. Ryktet om at det var han som kuttet strømmen til direktesendingen fra Kronprinsens bryllup er også en grei kommentar til monarkiets storslagne arrangementer.

FRA ÅPNINGA 3. JULI 2014
Karl Gustav Gjertsen Karl Gustav Gjertsen

GALLERI CARLSØ - aunoR forsøgeT - "HEIMEN MIN E HJERTET MITT" 24. mai - 29. juni 2014 - Åpner lørdag 24.5. kl. 19:10

"Heimen min e hjertet mitt" Heimen min e hjertet mitt

Som en del av det dansknorske kunst og kultursamarbeidet drar Galleri Carlsø nå over til Danmark for presentere Nordnorsk kunst for et bredere publikum.

Galleri Carlsø - Pågående utstilling: Far og sønn: Ahmed og Synvis Glinn Nordin Oljemaleri/foto Tidsrom 21. mars til 10. mai 2014

Foto: Ahmed Nordin

SAMEFOLKET DAG 6. FEBRUAR PÅ GALLERI CARLSØ

Samefolket dag

Etter at Karlsøy Kommune ble endel av Samisk Forvaltningsområde og det ble avdekket at over 60% av våre fornminner viser samisk tilstedværelse veldig langt tilbake i tid, bestemte Karlsøya å rette fokuset mot vår tidlige samiske identitet. Karlsøyfestivalen 2013 hadde derfor Mari Boine som hovedheadliner mens Galleri Carlsø presenterte den sjøsamiske kunstneren Hanne Grete Einarsen med musikk av samiske AJA. At Galleri Carlsø nå for første gang markerer Samefolkets dag med den samiske kunstneren Hans Ragnar Mathisen er derfor en naturlig forlengelse av å sette et varig fokus på samisk identitet. Samefolkets dag på Karlsøy!

 

 

Programmet ser omtrent slik ut:

  • Ettersom ordfører, rådmann og omstillingsprosjektet kommer til å være på Karlsøya denne dagen begynner vi kl. 14:00 med å møte kommunen for å fremlegge våre synspunkter på hvordan vi kan samarbeide for å utvikle Karlsøyasamfunnet videre.
  • Etter dette har vi åpning av butikkens nye profesjonelle kjøkken. Vi serverer en tradisjonell samisk rett m/dessert og håper på mange spisegjester på åpningen av vårt nye spisested.
  • Vi avslutter med kulturelle inslag med bl.a. Piera Jouvna Somby, Karlsøyakoret m.m.

 - BURES BOAVATHIN - VELKOMMEN HIT

Sørsamisk tromme
Samenes flagg Sameflagget

GALLERI CARLSØ FØLGER OPP SIN TRADISJON MED Å PRESENTERE BETYDNINGSFULLE SAMISKE KUNSTNERE.

HRM Hans Ragnar Mathisen

HANS RAGNAR MATHISEN på GALLERI CARLSØ
En av landets mest markante og betydningsfulle samiske kunstnere Hans Ragnar Mathisen stiller for første gang ut på Galleri Carlsø lørdag 14.12. Han stiller ut sine anerkjente og profilerte tresnitt og vil selv være tilstede under åpningen. Åpning kl. 20:00. Musikere/musikk/øl/vinsalg. Salgsutstilling. VELKOMMEN!

Overnattingsmuligheter på Prestegården Tlf.: 98857063 eller 92406316 www.karlsoya.no Ferge fra Hansnes lørdag kl. 15:00. Ferge fra Karlsøya søndag kl. 18:50

 

Besøk Galleri Carlsø på www.karlsoyabutikken.no

 

 

Tidligere samiske kunstnere på Galleri Carlsø: *Arnold Johansen www.arnoljohansen.no og

* Hanne Grete Einarsen www.snefjordprinsessa.no

 

TIBETANSK MEDISIN TIL KARLSØYA

Bønneband Tibetanske bønner

TIBETANSK MEDISIN TIL KARLSØYA

Den meget anerkjente Dr. Zoya Dashieva fra Mongolia gjester Skandinavia og har sine eneste Nordnorske konsultasjoner på Karlsøya i tidsrommet 29.11. – 1.12. 13.

 

Tibetansk medisin er et av verdens eldste helhetlige medisinske systemer og er gjenstand for stor interesse og aksept i den vestlige verden.

 

Dr. Zoya Dashieva er utdannet spesialist i mongolsk medisin ved Hulunbuirsk Medical Institute i Indre Mongolia. Hennes individuelle konsultasjon varer ca. 90 min. og gir en dyptgående analyse og behandling av dine medisinske og menneskelige problemer.

 

Hun holder også inspirerende foredrag om tibetansk livskunst, medisin, mongolsk tradisjonell behandling og hemmeligheten bak dette lengstlevende medisinske system.

 

 

 

Sted:

GAMMELSKOLEN og PRESTEGÅRDEN, KARLSØYA

 

PRIS: Individuell konsultasjon og behandling kr. 500,-

 

OVERNATTING: Karlsøy Prestegård Gjestehus – kr. 300,- pr. pers. pr. døgn.

www.karlsoya.no  -  www.karlsoyabutikken.no

Påmelding: Tlf.: 98857063 og 92406316

hoberit@hotmail.com og ellysef@gmail.com

 

VELKOMMEN TIL KARLSØYA!

 

LHASA TIBET
LHASA Lhasa Tibet

HUSK Å HANDLE HJEMME!

«Handle hjemme»-dag lørdag 9.november

Har du tenkt over hvor viktig butikken er for bygda di? Hva blir konsekvensene dersom butikken må stenge dørene?

Mange små butikker på bygdene er usikre på framtida. Når folketallet stagnerer eller mange reiser til en større butikk for å handle, kan det være et tidsspørsmål før bygda blir helt uten butikk.

Skole og butikk er de to viktigste faktorene for et velfungerende bygdesamfunn. Butikken er ikke bare en stad for å kjøpe dagligvarer. Den er også en viktig samlingsplass, der du kan møte naboer og få utført mange tjenester.

Hva skjer dersom butikken blir borte?
        - Du kan ikke lenger handle matvarer lokalt, men må reise en lang vei til butikken
        - Bygda misser et uformelt treffpunkt
        - De negative konsekvensene blir størst for eldre og andre som ikke har egen bil
        - Vanskeligere å få folk til å flytte til bygda
        - Lavere priser på hus og hytter

Hva kan du gjøre?
Dess mer du bruker nærbutikken, dess bedre blir den. Bruker du butikken bare til det aller mest nødvendige, er det umulig for kjøpmannen å holde oppe et bredt vareutvalg. Nærbutikken har også gode tilbud – ofte like gode som i de store butikkene.  Gi beskjed til personalet dersom du ikke er fornøyd med utvalg eller kvalitet. Det verste som kan skje, er at du er misfornøyd, men ikke gir butikken en sjanse til å rette på forholdet.

Lørdag 9.november inviterer vi til «Handle hjemme»-dag på nærbutikken, med ekstra tilbud. Kom innom butikken, treff naboene og kos deg med oss!

Butikken er et service-tiltak for bygda. Vi er glade i kundene våre og vil på denne måten minne deg på at du må huske å handle hjemme, dersom du fremdeles vil ha butikk i bygda.

 FAKTA OM ØKONOMI
 - Hva koster det å handle i en butikk som ligger 2 mil fra der du bor?
 - Faktisk koster dette deg vel 10.000 kroner i ekstra bilkjøring hvert år.
 - Vil det ikke likevel lønne seg å handle i sentrum all den tid varene er billigere der?
 - Nei. Hver husstand handler for ca. 70.000 kroner hvert år. Så store prisforskjeller er det ikke mellom sentrum og nærbutikken at du kan spare inn 10.000 kroner.


Hilsen oss på butikken!

HANDELSKAMMERET! Foto: Ho Berit M Paulsen

Vi har nu etablert et fantastisk kor på Karlsøya og inviterer alle til å være med å utvikle dette videre! Vi øver hver søndag fra ca. kl. 16:00!

Vi håper å se deg i samstemt harmoni med oss andre på Karlsøyabutikken. Bli med å tonesett et harmonisk miljø på Karlsøya. Velkommen til alle!

Kor på Karlsøya? Karlsøyakoret!

karlsøyabutikken er nå inne i en omstillings og dugnadsprosess og vil innen kort tid åpne et spisested til glede for fastboende og tilreisende.

Karlsøyabutikken er nå inne i en omstillingsprosess der vi bygger opp et helt nytt profesjonelt storkjøkken på dugnad. Vi ber derfor kunder og besøkende om forståelse for at det er litt kaotisk i byggeperioden. - Takk til dere alle -

Ferga i gullsol Utsikt fra Butikken

Endre teksten ved å klikke på Rediger i tekstens ramme

Gullsolhav Utsikt fra Butikken
Kveld sol Utsikt mot Lyngsalpene og Reinøya